MATLAGNINGSKURSER

Rent a Chef erbjuder ett flertal matlagningskurser.
Vi har matlagningskurser med olika teman för att alla ska kunna hitta något som passar. Är ni en mindre grupp som vill gå en matlagningskurs med ett eget tema? Tveka inte att höra av dig till oss så vi kan fixa något som passar just dig. 

Franska köket

Lär dig att laga klassiska franska rätter som vi varierar efter säsong. Laga fransk mat tillsammans med en professionell kock med god insyn i det franska köket. Ni lagar 4 rätter, allt från förrätter som Moules Marinere till klassiska efterrätter som Creme Brulee. Däremellan kan det dyka upp en Canard a l orange. Matlagningskursen hålls i vår matstudio på Ekhagen.

Datum för hösten 2020 i Stockholm

 16 november

 

Lär dig göra egen sushi

Laga sushi tillsammans med Robert Melin, en känd kokboksförfattare som har gjort tre kokböcker om just sushi.
Om du vill köpa boken och läsa mer kan du göra det här!

Bli en samuraj i att laga egen sushi. Under kursen går ni på djupet i hur man tillagar sushiriset, hanterar fisken och sätter ihop de olika såserna. Ni får även lära er att göra snygga upplägg. Kursen hålls i matstudion på Ekhagen. Vill ni lära er att laga sushi på en svensexa eller möhippa? Robert kan komma till er och hålla en sushikurs om det så önskas. 

 

Datum för hösten 2020

Stockholm:
25 augusti 18.00
31 augusti 18.00
13 september 15.00
11 oktober 18.00
1 november 15.00
15 november 15.00

Göteborg:
20 september
4 oktober

 

 

 

Laga husmanskost

Matlagningskurs där vi gör klassiska husmanskostsrätter, både svenska och utländska. Vi äter några på plats, resten tar du med dig hem som matlåda.  Vi ses på Ekhagens matstudio på Ekhagsvägen 4 i Norra Djurgården kl. 18.00. SEK 1095,-

 

Datum för hösten 2020:

Stockholm
12 oktober

 

Det sydamerikanska köket

Lär dig laga mat från det Sydamerikanska köket tillsammans med den mycket erfarne och meriterade kocken Fabian Montecinos. En innehållsrik matlagningskurs där ni får lära er mer om den Sydamerikanska kulturen, människorna och framförallt om maten som ni kommer att laga tillsammans med Fabian.

 Ni delas upp i grupper och lagar olika rätter från Peru, Brasilien, Chile och Argentina. När ni lagat klart all mat får ni presentera den på en magnifik Sydamerikansk buffé som ni sedan äter tillsammans.

 

Datum för hösten 2020:

Göteborg
Måndag 21 september 18.00

 

 

 

 

 

Fine Dining

Vill du lära dig matlagningsknep som stjärnrestaurangerna använder sig av för att lyfta maträtter till nya toppnivåer? Ni lagar en 4-rätters lyxmiddag med en stjärntouch i serveringen. Beroende på säsong har vi olika kockar som håller i kursen. Eventuella specialverktyg som skulle vara intressanta går att köpa här. Du får 10% rabatt på din beställning när du bokar en kurs hos oss.

Vi ses på Ekhagens matstudio på Ekhagsvägen 4 i Norra Djurgården kl. 18.00. SEK 1095,-

Datum för hösten 2020:

Stockholm
25 september

Göteborg:
27 september
5 oktober

Det italienska köket

Lär dig laga mat med en tvättäkta italienare, nämligen Valerio Sinatra från Rom. Under en händelserik kväll i matstudion på Ekhagen får du lära dig flera klassiska (och ibland nya) italiensk rätter tillsammans med Valerio. Ni delas upp i grupper och alla lagar lite olika rätter för att sedan serveras i bufféform på ett typiskt italienskt sätt. Kursen hålls på engelska och recepten är på svenska.

Vi ses på Ekhagens matstudio på Ekhagsvägen 4 i Norra Djurgården kl. 15.00. SEK 1095,-

Datum för hösten 2020

Stockholm:
7 september
23 november 

Göteborg:
28 september

 

Onlinekurser

 Vill du gå en matlagningskurs men vill distansera dig och dina kursdeltagare pga Corona? 

Vi arrangerar matlagningskurser online där du kan delta i en kurs varifrån du än befinner dig. Allt sker via livesändning och du kan chatta direkt med kocken. I förväg får du en inköp och verktygslista så att du kan förbereda dig i god tid innan kursen.
Se ett exempel på en onlinekurs här (detta är en inspelad kurs och chattfunktionen är därför inte tillgänglig här).

Datum för hösten 2020:

Kommer!

Det spanska köket

Lär dig hemligheterna i det spanska köket med Rent a Chef. Lär dig göra klassiska spanska rätter som paella eller tapas. Vi använder oss av både svenska och spanska råvaror och kursen ser lite olika ut beroende på säsong. Kursen hålls av kockar som antingen är spanska eller har en djup passion för det spanska köket. Kursen hålls i vår matstudio på Ekhagen.

Vi ses på Ekhagens matstudio på Ekhagsvägen 4 i Norra Djurgården

Datum för hösten 2020:
Kommer snart! 

 

Vi hyr ut kockar till olika typer av matlagningsaktiviteter. Att laga mat i grupp är perfekt som team building eller kick off. Vi hyr ut kockar till privatpersoner eller företag som vill ha en privat middag eller ett företagsevent. Vi står på mässor och gör catering. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Gotland och Dalarna.